Blog

Stručni blog dr. Sanje Jeleković

06.11.2012

CO2 tretman – injekcije carbon dioxide

CO2 tretman – injekcije carbon dioxide

Najnoviji trend u anti- aging tretmanima, ali i tretiranju podočnjaka

Vrlo često imamo upite naših klijentica na koji način možemo ublažiti podočnjake, odnosno da li ih je moguće ukloniti. Kako smo već pisali na našoj stranici o tretmanu sa injekcijama CO2  ponovit ću neke činjenice o tom tretmanu kao i o njegovoj primjeni kod podočnjaka ali i pomlađivanja.
Podočnjaci su problem koji prije ili kasnije pogađa gotovo svakoga, no za neke su oni svakodnevna pojava i veliki estetski problem. Iako su ponakad uzrokovani tamnijim pigmentom ili udubinom ispod donje vijeđe ( deformacija od trljanja suza), podočnjaci su uglavnom rezultat loše cirkulacije ispod oka. Bez obzira koji je njihov uzrok možete smanjiti njihov intenzitet ili ga u nekim slučajevima potpuno ukloniti.
Do nedavno smo ih tretirali ultrazvukom, ukoliko se radilo o tamnim područjima u kojima se dodatno nakupljala tekućina. Zapravo smo ih drenirali i samo ublažavali, a sada nam je dotupan i ovaj revolucionarni tretman sa injekcijama CO2  koji dokazano uklanja podočnjake. Injektiranjem male količine CO2  pod površinu kože ispod donje vjeđe, pojačat će se cirkulacija i tamni kolutovi će se značajno smanjiti.
 Carbon dioxide ( ugljični dioksid– CO2) je prirodni plin koji postoji u tijelu svakog čovijeka. Tretman ovim plinom prepoznat je kao vodeći tretman pomlađivanja. To je sigurna, klinički dokazano, minimalno invazivana metoda pomlađivanja, koja obnavlja i tretira opuštenost i naboranost kože. To je metoda pomlađivanja sa visokim stupnjem zadovoljstva klijenata. Carbon dioxid injekcije se primjenjuju širom Europe ( u stomatološkim ordinacijama i u kirurgiji) već neko vrijeme i tijekom tog perioda izuzetno uspješno je obrađeno preko 30000 klijenata bez komplikacija. Carbon dioxid injekcije se sigurno primjenjuju kod svih tipova kože bez značajnije boli ili vremena oporavka. Tretman može izbrisati godine na licu i jedan je od najefektnijih metoda sa značajnim poboljšanjem izgleda unutar 6 mjeseci, kad efekt stimulacije kolagena i obnove stvarno postaje vidljiv.
          Najčešće je potrebno od tri do šest tretmana carbon dioxid injekcija. Klijenti trebaju dolaziti svaki drugi do četvrti dan na petnaest minutne tretmane koji imaju akumulirajući učinak. Za održavanje je potrebno napraviti jedan paket svakih 6-8 mjeseci, odnosno barem jednom godišnje cijeli ciklus.
Za vrijeme tretmana osjećaj se opisuje kao tupo pulsiranje ili pritisak. Takav osjećaj blage nelagode traje 2 do 4 min. CO2 se 20 puta lakše topi od kisika i lagano se i brzo širi iz injekcije u okolno tkivo. Nakon tretmana plin se potpuno reapsorbira unutar 5 min, a tretirano mjesto lagano natekne i zacrveni se kako se kisik širi u tom području stvarajući upalu koja stimulira produkciju kolagena. Nakon procedure, nema boli eventualno pucketajući osjećaj pod kožom koji može potrajati dok se plin ne izlući. Tretirano područje ne bi trebalo prati vodom 4 sata. Jedini neželjeni efekt je modrica koja se može pojaviti ukoliko se iglom ubode krvna žilica. No, to se dešava tek kod 2 posto klijenata. Klijentica se može vratiti na posao odmah nakon tretmana, dakle stvarno uđi – izađi tretman.
         I još jedan važan detalj u primjeni injekcija CO2  je da se sa tretmanima u svrhu očuvanja mladenačkog izgleda i stanja kože može započeti već u tridesetima. Današnji koncept kozmetike i medicine preporuča da se sa učvršćivanjima i pomlađivanjem počne rano kako bi se odgodila potreba za kirurškim riješenjima. Testiranja na dobrovoljcima provedenim u klinikama diljem Europe su pokazala da što su osobe koje se tretiraju mlađe i krajnji rezultati su bolji. Osam od deset pacijenata ima značajne vidljive rezultate, već nakon dva tretmana sa carbon dioxid injekcijama, večina ih vidi poboljšanje u obojenju kože, prosvjetljenju i teksturi. Ukoliko se započne sa tretmanima carbon dioxidom u tridesetima, razvit će se i novi trend boljeg starenja nego kod prošlih starijih generacija.

Pogledaj ostale blog postove

Komentari