Kozmetički tretmani

Tretmani mršavljenja i oblikovanja tijela

Aromaterapija

Aromaterapija

U Centru Skin aromaterapiju radimo sa preparatima Aroma Wickel koji sadrže visoke koncentracije eteričnih ulja poput eukaliptusa, paprene metvice, mentola, ružmarina itd. Različitim kombinacijama eteričnih ulja mi postižemo, tijekom minimum 12 tretmana, drenažu, topljenje masnoća, podizanje cirkulacije, te učvršćivanje tkiva na području čvrsto stisnutim zavojima umočenim u tonike koji sadrže visoke koncentracije eteričnih ulja. Ova metoda se bazira na hladno-toplo efektu i na činjenici da ljudski organizam troši 70-80% dnevnih kalorija za održavanje normalne tjelesne temperature.

Kad zavojima, umočenim u hladne tonike, zamotamo tijelo, samo u prvih 5min. tijelo osjeća hladnoću i započinje drhtavica, tj. odgovor organizma na hlađenje. Budući se temperatura podiže, dolazi do gubitaka prvih kalorija. Vrlo je bitno da klijent sat vremena prije tretmana ne konzumira hranu, kako organizam ne bi te kalorije uzimao iz krvi, već ga primoravamo da uzima iz naslaga koje smo zamotali i namazali eteričnim uljima. Nakon daljih 5min. područje tijela ispod zavoja se toliko zagrije, tj. nastaje hiperemija koju potpomažu eterična ulja koja sada i dublje i lakše ulaze u tijelo i tope masne naslage.

U Centru Skin taj tretman često upotpunjujemo presoterapijom, tj. limfnom drenažom. Klijent, zamotan u zavoje i foliju (to pojačava efekt aromaterapije tzv. bodywraping), leži u vakuumskim hlačama. Na taj način podižemo limfnu cirkulaciju, kako bi sva rastopljena mast u što većim količinama bila izbačena iz organizma. Nakon tretmana skidaju se zavoji i nanose se kreme i gelovi koji u sebi sadrže visoke koncentracije eteričnih ulja, a isti sada ponovo izazivaju hlađenje i ponovo veliki gubitak kalorija. Daljnjih 12 sati bilo bi dobro ne isprati preparate sa tijela budući oni i dalje djeluju na rastapanje masnih naslaga.

rezerviraj termin

na vrh

Carboxy

Carboxy

CO2 ili Carboxy kupka jest zapravo CO2 plin koji se upuhuje u vreću koja je hermetički zatvorena oko klijenta. Na taj način izloženi ste ugodno toplom CO2 plinu u vremenu 1-1,5h, dovoljno dugo da znatno dignete perifernu cirkulaciju i ugodno i bez boli uklonite neželjeni celulit i formirate novu figuru. Koža je nakon tretmana zaglađenija i poboljšane strukture. Kod opuštene kože, potrebno je uz ovaj tretman dodati nešto što će i zatezati kožu (RF, el.stimulaciju,aromaterapiju sa zavojima).

Izvrsni rezultati postižu se kod poteškoća sa cirkulacijom (npr. kod problema sa venama i kapilarama ili kod bolova nakon jakog treninga - tzv. Muscul-fiber, jer ubrzava izbacivanje mliječne kiseline koja se nakuplja nakon jakog fizičkog napora. Od davnina su poznati učinci CO2 termalnih voda u toplicama diljem Europe. Tamo su uglavnom išli ljudi sa problemima periferne cirkulacije (proširene vene, dijabetičari, razni sindromi ugrožene venske i arterijske cirkulacije).

Celulit je nakupljanje nečistoća i masti na periferiji, slikovito rečeno - deponiji smeća u organizmu. Kod žena, tu se još umiješa hormon estrogen i tu mast zarobi mrežom kolagenih vlakana. Vremenom, zbog daljeg nakupljanja, te odložene molekule postaju sve veće i počinju pritiskati fine kapilare na periferiji i pomalo zaustavljaju cirkulaciju, a time izmjena krvi postaje sve teža pa s vremenom i prestaje što dovodi do daljnjeg nakupljanja smeća. To se najbolje vidi kada masirate područje sa celulitom, jer dobijete izgled kože prošaran sa bijelim poljima, a ona su zapravo područja otežane cirkulacije. ( dakle, celulit je zapravo problem loše i otežane periferne cirkulacije).

rezerviraj termin

na vrh

Elektroauricolopunktura

Elektroauricolopunktura

Stara, vrlo učinkovita metoda iscjeljivanja "akupunktura", može se bez iglica, pomoću struje na uški, iskoristiti kako bi lakše skidali neželjene kilograme. Od akupunkture možemo očekivati da će nam "smanjiti apetit", dakle, nećemo biti gladni makar smo smanjili količinu jela, da će nas "smiriti" (dakle da nećemo biti živčani makar smo na dijeti), i na kraju, da će nam ubrzati metabolizam. Stoga, ne možemo očekivati da ćemo mršaviti zato što idemo na akupunkturne tretmane, a da ništa ne mijenjamo u načinu prehrane. Sa akupunkturom je - samo puno lakše mršaviti. Naši klijenti tvrde da se „ništa ne muče“ dok su na dijeti uz akupunkturu i da se osjećaju „dobro i jako smireno“.

Tretmani se izvode prvog tjedna 3 dana za redom po pola sata, zatim, slijedeći tjedan 2-3 puta, ovisno o učinku koji smo postigli u prva 3 dana. ( što znači da klijent osjeća da nije gladan makar jede manje i da je smiren ). U trećem tjednu je jedan tretman i tim tempom nastavljamo dok ne postignemo željenu težinu. Uglavnom se gubi od 0,5-3kg tjedno. Takvo lagano skidanje kilograma je nježno za organizam i uglavnom ne dovodi do "jo-jo" efekta, tj. do vraćanja kilograma u vrlo kratkom roku.

Ukoliko se skida više od 5kg, dobro je da se nakon gubitka četvrtog kilograma uvede i neka metoda za zatezanje kože (npr. RF, elektrostimulacija, aromaterapija sa zavojima), kako ne bi došlo do vrlo neestetskih nakupina kože koja visi. Metoda koja se provodi u Centru Skin jest ELEKTROAURICULOPUNKTURA, što znači da se sa strujom stimuliraju određene točke na uški po 2 min. Svaka, onoliko jako koliko klijent može podnijeti.

rezerviraj termin

na vrh

Kavitacija

Kavitacija

Bezbolna i sigurna alternativa liposukciji. Oblikuje tijelo bez anestezije, ožiljaka i nelagode.

Kavitacija omogućava neinvazivno odstranjivanje tvrdokornih masnih naslaga kojima ni stroga dijeta ni povećana tjelesna aktivnost ne pomažu kao što su npr. trbuh, bokovi, bedra ("jahaće hlače"), stražnjica, unutrašnja strana koljena, nadlaktice ili trbuh kod muškaraca. Ovim tretmanom smanjujemo opseg tijela i oblikujemo ga. To je, zapravo, niskofrekventni ultrazvučni val, koji razbija masne stanice u podkožju, jer njihove membrane nisu otporne na nastale vibracije. Istovremeno, ostala tkiva (površina kože, žile, živci, mišići) ostaju netaknuta.

Mast iz razbijenih masnih stanica se u obliku triglicerida izlije u međustaničnu tekućinu gdje se pod utjecajem enzima razgrađuje u glicerol i jednostavne masne kiseline. Topivi glicerol ulazi u krvotok i koristi se za energiju, dok netopive masne kiseline odlaze u jetru gdje se razgrađuju kao i svaka druga jednostavna masna kiselina, uključujući i one iz hrane.

Limfna drenaža, radiofrekventna struja ili vakumska masaža, znatno pospješuje protok oslobođenih masti i podižu tonus kože. Nakon terapije ne osjećate nelagodu ili bol, koža je u potpunosti nedirnuta te možete nastaviti sa dnevnim aktivnostima. Kavitacijska terapija je ugodna i bezbolna. Manju neprijatnost može predstavljati specifičan zvuk koji se čuje za vrijeme terapije, a koji je neškodljiv i nestaje kada je prekinut kontakt sa aplikatorom. Na tretiranom dijelu tijela možete osjetiti blagu toplinu koja nije neugodna.

Ova se metoda ne preporuča u slučajevima akutnih bolesti, bolesti jetre, problema sa cirkulacijom, ugrađenim srčanim elektro-stimulatorom, te za vrijeme trudnoće. U većini slučajeva opseg se tretiranog dijele tijela smanji od 2-6 cm već nakon prve terapije. Međutim, to su kratkoročni rezultati koji se moraju sa daljnjih 2-4 tretmana održati i još malo dodatnih centimetara smanjiti. Pravilna prehrana i povećana tjelesna aktivnost su dobrodošli i mogu pridonijeti održavanju terapije.

rezerviraj termin

na vrh

RF struja

RF struja

RF (radiofrekventna) struja zagrijava podkožje na nekih 40-45 stupnjeva C. Uslijed zagrijavanja ubrzava se cirkulacija, potiče se metabolizam stanica kože, a time i njezina regeneracija. Ubrzava se zacjeljivanje i metabolizam kolagena. Sve to dovodi do zatezanja kože i izravnjavanja bora, strija ili ožiljaka.

Ubrzana cirkulacija dovodi do boljeg pročišćavanja i uklanjanja nečistoća, u što spada i celulit. Stoga, možemo reći da sa RF-om brzo postižemo željene rezultate kod zaglađivanja bora, kod zatezanja lica, stražnjice, nadlaktica, kože šaka. Otapa celulit na koljenima, bedrima, podbradku. Pomaže i kod alopecije i opadanja kose. izuzetno je bezbolan i opuštajući tretman namijenjen svakoj životnoj dobi.

rezerviraj termin

na vrh

New life - bioelektrostimulator

New life - bioelektrostimulator

Visokosofisticiran bioelektrostimulator djeluje na razgradnju masnog tkiva i celulita, mišićima daje čvrstoću, potiče perifernu mikrocirkulaciju i tako otklanja "narančinu koru". Učinkovit je za brzo vraćanje stare linije nakon poroda, kod podizanja grudi i za ponovno dobivanje ravnog trbuha, dignute stražnjice, uskog struka.

Jednako je efikasan u preoblikovanju tijela i smanjivanju masnih naslaga kako kod žena, tako i muškaraca. Trideset-minutni tretman jednak je kao i 900 "trbušnjaka", samo bez znoja i napora. Tretman se izvodi 3x tjedno mjesec dana. U kombinaciji sa aromaterapijom, kavitacijom ili vakuumskom masažom, daje čudesne rezultate.

rezerviraj termin

na vrh

Vakumska masaža – DAS

Vakumska masaža – DAS

Kod rješavanja neestetskih nakupina celulita vrlo učinkovita metoda je masaža koju u Centru Skin radimo pomoću aparata Dermo Art System- DAS. Njime razbijamo masne nakupine i lokalno podižemo limfnu cirkulaciju koja će onda odvesti mast i nečistoću sa tog područja.Kod aparata Dermo Art System, aplikator sa kojim radimo osim vakuma sadrži i kugličnu masažu, te infrared zagrijavanje koje zajednički vrlo efikasno otklanja celulit i zateže kožu.

Osim kod celulita vakumska masaža je efikasna i kod nakupljanja limfe ispod očiju u ružnim vrečicama tzv. podočnjacima. Kombinacija vakumske masaže upotpunjene sa UZV smanjuje te neestetska nakupina ispod očiju.

rezerviraj termin

na vrh

Ručna limfna drenaža

Novost u Centru Skin je ručna limfna drenaža, masaža koja se radi kako bi se poboljšao protok limfe i intersticijalne tekućine. Izuzetno je nježna ali efikasna kod „podbuhlih“ očiju i lica, ili osjećaja nadutosti trbuha te otežalih nogu zbog zadržavanja tekućine pa samim time i uz kombinaciju sa nekim drugim tehnikama kod rješavanja celulita.

Masaža se treba izvoditi svaki drugi dan po sat vremena na pojedinom području te nastaviti sa održavanjem jednom tjedno dok se ne vidi značajnije poboljšanje u problemu.

rezerviraj termin

na vrh