Kozmetički tretmani

Uklanjanje dlaka i dlačica - Depilacije

Fotoepilacija

Fotoepilacija

Trajno uništavanje dlaka pomoću svjetlosti visoke snage (laseri i IPL sistemi). IPL  uklanja crnu, čvrstu dlaku sa postotkom učinkovitosti od 70 do 90%. Ukoliko se kombinira diodni laser sa IPL-om ( koji djeluju na dlaku u različitim dubinama privučeni pigmentom) i RF-om (radio frekvencijom – koja koristi toplinu oko 70°C) dobiva se izvrstan  rezultat trajnog uklanjanja. Postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta ovisno o mjestu koje se tretira.

rezerviraj termin

na vrh

Elektroepilacija

Elektroepilacija

Stara ali i dalje učinkovita metoda trajnog uklanjanja dlaka pomoću igle, posebno kod čvrstih svjetlih i sijedih dlaka. Posebno je interesantna kad treba ukloniti manji broj dlaka na manje pristupačnim ili preciznijim mjestima (obrve), a pristupačne je cijene.

Tretman se izvodi uvođenjem tanke sterilne igle u korijen dlake i puštanjem laganog električnog inpulsa  koji uništava germinativne stanice iz koje izrasta dlaka. Potrebno je nekoliko puta ponoviti postupak i to u početnoj fazi izrastanja tzv. anagenoj fazi.

rezerviraj termin

na vrh

Depilacija šećernom pastom - Enzimi i salicilna kiselina

Depilacija šećernom pastom - Enzimi i salicilna kiselina

Tretman šećernom pastom je prastara metoda uklanjanja dlaka, koja danas nalazi primjenu  kod svjetlih, kraćih ali i sjedih čvršćih dlaka.  Pomoću šećerne paste uklanjaju se dlake u smjeru rasta (poput pincete) tako da ne dolazi do trganja dlake.

Izuzetno je nježna i ne izaziva urastanje dlaka, a može se primjenjivati na bilo kojem dijelu lica ili tijela. Odlična je zamjena za depilaciju voskom za osobe osjetljive na toplinu voska , a bol kod depilacije šećernom pastom je zanemariva.

Postupak je potrebno ponoviti više puta u ranijoj fazi izrastanja dlake. Dakle potreban je redoviti dolazak – a u kombinaciji sa enzimima koji se nanose nakon same depilacije i djeluju proteolitički (otapaju korijen) daje učinkovitost od 30-40%  ili salicilnom kiselinom (blokatorom) koji smanjuje rast do 20%  se  također smatra metodom trajnog uklanjanja.

Enzimi papaje su u ponudi i za kućnu upotrebu i treba ih nanositi narednih deset dana kako bi se učinak pojačao, a koža je posebno glatka i nježna nakon tretmana.

rezerviraj termin

na vrh

Vosak

Metoda privremenog uklanjanja dlaka. Klasičnu depilaciju radimo voskom za osjetljivu kožu i prirodnim smolama, a za postdepilacijsku njegu koristimo sredstva koja ujedno usporavaju i prorjeđuju rast dlačica. Ovom metodom možemo tretirati sve dijelove tijela.

rezerviraj termin

na vrh