Kozmetički tretmani

Zatezanje kože lica – Anti age tretmani

Colagen body wave

Tretman aparatom (Skinfrash Tancan 3000) koji omogućuje foto-pomlađivanje pomoću svjetlosnih lampi, baš kao kod fotosinteze biljnih stanica, foto stimulacija na prirodan način aktivira specifične procese u koži. A za razliku od drugih tehnologija za pomlađivanje kože (laser, IPL), radi bez povećanja temperature i bez uništavanja bilo kojeg tkiva. Ne izaziva toplotni efekt i pogoduje svim tipovima kože.

Tijekom ovog tretmana koriste se blagi svjetlosni valovi (oko 633nm) iz crvenog spektra sunčeve svjetlosti, koji potiču stanice kože na produkciju kolagena i elastina. Kolagen je vlaknasti protein u koži koji daje čvrstoću i gipkost, a odgovoran je i za sposobnost kože da zadržava vodu. Efekti ovog tretmana ispitivani su u bolnici PIANO u Bielu pod vodstvom dr. med. Fiorenza Angerna. Ispitivanja su provedena na 51 ispitaniku (50 žena i 1 muškarcu) prosječne dobi od 52 godine (24-72 god.) Nakon 10, 20 i 30 tretmana rezultati su bili začuđujući : čvrstoća i elastičnost kože lica i čitavog tijela, prema izjavama ispitanika poboljšala se od 68% (nakon 10 tretmana) do 97% ( nakon 30 tretmana ). Vlažnost kože, mjerena Corneometrom se značajno poboljšala od 6% (za 10 tretmana) pa do 44% (za 30 tretmana) I na kraju, gustoća kože mjerena visokofrekventnim ultrazvukom pokazala je značajno poboljšanje 6% (za 10 tretmana) - 94% (za 30 tretmana).

Zaključak čitavog ispitivanja pokazao je da 10 tretmana izlaganja tijela Collagen Body valovima vitalizira i štiti kožu čitavog tijela, 20 tretmana modelira i regenerira kožu , a 30 tretmana učvršćuje i zateže kožu.

rezerviraj termin

na vrh

Elektrostimulacija - Guinot

Elektrostimulacija -  Guinot

Hidradermie - zvijezda tretmana lica, tretman osmišljen u Pariškoj kozmetičkoj kući Guinot. Pomoću kombinacije različitih struja, tijekom 4 faze, u kožu lica i dekolte-a, nanose se visoko-učinkoviti serumi i koncentrati. Povećava se prokrvljenost, drenaža i hidratizacija kože, mali mišići lica se liftaju, a koža nakon tretmana dobiva poseban sjaj i punoću.
Tretmani su izuzetno ugodni, a izvode se 2 x tjedno kroz 5 tjedana. Nakon toga, dovoljno je mjesečno održavanje da bi postignuti rezultati postali trajni.

rezerviraj termin

na vrh

Mesoterapija

Mesoterapija sa Restylan injektorom, vrlo tankom iglicom kapljice hyaluronske kiseline unosimo u kožu lica, vrata i dekoltea. Pošto se unosi mikrokoličina hyaluronske kiseline mogu se puniti vrlo plitke bore na vratu i oko očiju, pa čak i ispod kože bez bora samo kako bi poboljšali teksturu i vlažnost kože.

rezerviraj termin

na vrh

RF

RF

Bipolarna RF struja zateže kožu lica i dekoltea tako što zagrijava potkožje i tako potiče produkciju kolagena. Potrebno je 4-5 tretmana u razmaku od mjesec dana ovisno o stanju kože i brzini regeneracije tkiva dotičnog klijenta. Nakon što postignemo zadovoljavajući učinak, što znači da smo podigli produkciju kolagena, preporučamo održavati sa po jednim tretmanom u razmaku od 3-4 mjeseca.
 

rezerviraj termin

na vrh

Punjenje bora restylanom – hyaluronskom kiselinom

Restylane je bistri biorazgradivi gel hyaluronske kiseline. On je stvoren u Švedskoj firmi "Q-med" i nije životinjskog podrijetla poput kolagena i Hylaform injekcija. Produkt je bakterija koja se uzgajaju u laboratoriju. Vrlo rijetko izaziva alergijske reakcije i to samo kod onih koji su alergični na bakterijske proteine. Savršen je kod popunjavanja dubokih bora na čelu ili nazolabijalnih bora. Tretman je izuzetno brz i jednostavan.

Vrlo tankim iglicama ulazi se pod kožu (prethodno anestetiziranu lokalnim anestetikom) i ubrizgavaju se male količine hyaluronskog gela duž bore dok se ne popune. Lagano crvenilo i oteklina na mjestu ubrizgavanja nestaje u roku od nekoliko minuta pa do nekoliko sati, zavisno o osjetljivosti kože. Rezultat ovog tretmana traje od 8-12 mjeseci, i isti je potrebno nakon tog roka ponoviti.
Budući se hyaluronska kiselina normalno nalazi u koži, nema štetnih reakcija organizma osim ako je klijent alergičan na proteine bakterija (u vrlo rijetkim slučajevima 1:20000). Kod vrlo rijetkih klijenata moguća je vrlo brza resorpcija gela u okviru par tjedana. To se ne može predvidjeti prije nego se Restylane ubrizga.
Ipak, klijenti koji redovito, svake godine ubrizgavaju Restylane, primjećuju kako im koža postaje sve svježija i mlađa, a bore sve površnije.

rezerviraj termin

na vrh

Tretman carbon dioxidom – CO2

Najnoviji anti-aging trend u SAD i Velikoj Britaniji su carbon dioxide (CO2) injekcije.  Tretman koji slovi kao nasljednik botoxa, predstavlja nekiruršku metodu koja se može obaviti u pauzi za ručak.Carbon dioxide (CO2) se injektira ispod površine kože vrlo tankim iglama i pritom u okolnom tkivu izaziva proširenje krvnih žila. Proširene kapilare i krvne žile dovode u tretirana područja više kisika i hranjivih sastojaka. Povećanje prokrvljenosti kože stimulira fibroblaste i potiće produkciju kolagena. Povećana količina kolagenskih vlakana rezultira večom elastičnošću i čvrstoćom kože.

Zbog povećane prokrvljenosti vaša koža izgleda zdravije ( mlađe ), a vezivno tkivo postaje deblje i čvršće što smanjuje bore, a koža je glađa. Nakon injekcije CO2 ožiljci su plići, a koža izgleda mlađe i čvršće. Ovaj tretman je naročito učinkovit za područje oko očiju, obraze i dekolte gdje pomaže pri zatezanju obješene  i obnovi tanke kože. Klijentica se može vratiti na posao odmah nakon tretmana, dakle stvarno jedan uđi – izađi tretman.

rezerviraj termin

na vrh

Tretman matičnim stanicama – My Cells

Ovo je tretman pomlađivanja kože lica koji se izvodi upotrebom manje količine vlastite krvi iz koje se izdvaja plazma i matične stanice. Nakon obogačivanja plazme, krv se ponovno ubrizgava u potkožje i time se potiče regeneracija kože lica, a rezultat je smanjenje bora i poboljšana elastičnost. Nakon tretmana vlastitom, trombocitima i faktorima rasta, obogačenom krvi u koži se događa proces obnavljanja, a budući se radi o vlastitoj krvi nema straha od unošenja umjetnih kemikalija ili popratnih učinaka. Ovo je jedna od rijetkih terapija koja uistinu regenerira kožu i izglađuje područje oko očiju. Potpuno je sigurna i reapsorbira se kroz nekoliko dana, a bez oporavka se jednostavno izvodi u ordinacijama isključivo pod lječničkim nadzorom.

Tretman izgleda vrlo slično običnom vađenju krvi, a zatim se posebnim postupkom priprema PRP (Platelet Rich Plasma) koja se vraća pomoću igle na mjesta s opuštenom kožom ili borama. Može se pojaviti lagano crvenilo na tretiranom mjestu koje nestaje u roku nekoliko sati do nekoliko dana.  Ova trapija se već dulje vrijeme izvodi u  plastičnoj kirurgiji i stomatologiji i daje izuzetne rezultate.

rezerviraj termin

na vrh