Kozmetički tretmani

 

Općenito o problemima i kozmetičkim tertmanima

Uklanjanje dlaka - depilacije

Dlake, njihovo uklanjanje i kao posljedica često i njihovo urastanje, problemi su s kojima se susreću gotovo sve žene. Rijetke su one koje nemaju baš nikakav problem vezan uz dlake, jer one vrlo često prekrivaju veći dio naše kože. Nekad su se uklanjale dlačice samo na potkoljenicama, zatim na cijelim nogama i malo se korigirao bikini. Danas je trend uklanjanja svih postojećih, od nogu preko pazuha do lica. Tom trendu osim žena podliježu i muškarci, sportaši, sportski rekreativci ili samo moderni ljudi koji također dlake smatraju viškom na svom tijelu.

Metode uklanjanja su različite i primjenjuju se ovisno o potrebi odnosno problemu. Vosak je jedna od najčešće primjenjivanih polutrajnih metoda, no vrlo često izaziva iritacije ili urastanje i upaljivanje. Blaži oblik je šećerna pasta kod koje ne bi trebalo dolaziti do urastanja ukoliko se pravilno izvodi. Uz šećernu pastu se kao post njega koriste i sredstva za usporavanje rasta dlaka poput enzima papaje što daje trajnije rezultate. Elektroepilacija je također uspješna metoda uklanjanja pomoću igle i el. inpulsa, ali se zbog načina izvođenja ne primjenjuje na većim površinama. Laser ili IPL, metode su koje koristeći svjetlosnu energiju trajno uklanjaju dlake sa svih područja, a time rješavaju i sam problem urastanja dlaka. Spadaju u najmodernije i dugoročno gledano, definitivno najisplativije metode uklanjanja dlačica.

Svi tretmani za uklanjanje dlaka

 

Uklanjanje kapilara sa lica i tijela

Pucanje kapilara na licu i tijelu mnogima stvara probleme u životu i to nije samo estetski problem. Ipak, pucanje kapilara je uglavnom genetski povezano, jer se nasljeđuju kapilare koje su poprilično porozne i sklone pucanju. Vrlo često se kao krivac navodi  pušenje i konzumacija alkohola, ali i sunce i visoke temperature isto tako mogu biti uzrok ovim neestetskim promjenama. Kapilare na nogama vrlo često pucaju u trudnoći, nošenjem uske odjeće, korištenjem solarija ili hormonalnih tableta.

Za uklanjanje kapilara u medicinsko kozmetičkim salonima najčešće se koriste laseri ili IPL uređaji, a vrlo često i kombinacija oba aparata, jer daju najbolje rezultate. Osim toga radi se i elektrokoagulacija - metoda spaljivanja, no o odabiru metoda potrebno je poslušati savjet stručnjaka.

Svi tretmani za uklanjanje kapilara sa lica i tijela

 

Rejuvenatio lica i tijela - Uklanjanje mrlja

Vrijeme i način na koji starimo prvo se primjećuje kroz promjene na licu. Koža lica pokazuje te znakove već u tridesetima, a klasični kozmetički zahvati vrlo često nisu dovoljni da bi se ti znakovi uklonili. Zato postoje nešto snažnije metode, koje omogućavaju usporavanje starenja te uklanjanje već postojećih znakova, poput mrlji, sitnih borica, opuštene kože ili ožiljaka. To su uglavnom metode koje ne zahtijevaju poseban oporavak, a opet dovoljno su jake da prodru u potkožje gdje potiču regeneraciju i prirodnu obnovu kože.

Najučinkovitije metode su one pri kojima koristimo lasere ili IPL-e, jer je njihovo djelovanje i najdublje, a za sve one koji vole prirodne tretmane, tu je GREEN PEEL  - peeling sa kombinacijom 12 vrsta biljaka, koji prodire duboko u potkožje i potiče regeneriranje kože u slojevima i daje izuzetne rezultate kod uklanjanja mrlja i ožiljaka, stanjuje duboke bore i uklanja plitke borice, te zateže kožu i popravlja tonus.

Svi tretmani za rejuvenatio lica i tijela

 

Njega lica

Kad kažemo njega lica pritom mislimo uglavnom na klasične kozmetičke tretmane lica, no i ovdje se može govoriti o primjeni različitih aparata koji klasične tretmane  nadopunjuju ili zamjenjuju. Mikrodermoabrazija je tretman koji u potpunosti zamjenjuje klasične tretmane lica, jer radi peeling, te izvlači nečistoću, mitesere i zaglađuje ožiljke, a bonus je potpuni izostanak boli koja karakterizira klasične tretmane. Nju upotpunjujemo ultrazvukom, kojim vraćamo hidrataciju i umirujemo kožu, a kao završetak stavljamo masku.

Svi tretmani za njegu lica

 

Zatezanje kože lica

Vanjski utjecaji i nasljeđene predispozicije čine nas potencijalnim korisnicima ovih tretmana popularno nazvanih ANTI AGE tretmani. Radi se o tretmanima kojima održavamo visoku razinu kolagena ili potičemo njegovo stvaranje, i time nastojimo zadržati mladi izgled kože. To su uglavnom i vrlo ugodni tretmani, tako da osim maženja kože mi mazimo i naš um. Vrlo popularni su tretmani RF strujom, elektrostimulacije, mesoterapija, collagen body wave, ili injekcije Restylan-a, CO2 i matičnih stanica. Izbor je velik, a ovisno o potrebama i željama primjenjuje se jedan ili kombinacija više takvih tretmana.

Svi tretmani za zatezanje kože lice

 

Mršavljenje i oblikovanje tijela

U želji da ostanemo ili postanemo vitki – trendu modernog doba, razvijaju se metode kojima se to može postići u kozmetičkim salonima. Nekim od starijih metoda poput elektrostimulacija i raznih vrsta masaža, pridružile su se i moderne i vrlo učinkovite kavitacije, RF-struje, vakumske masaže - DAS, Carboxy kupke, aromaterapije ili popularna zamatanja. Da bi te metode dale željeni učinak vrlo često se kombiniraju uz elektroauricolopunkturu, kako bi se i uzrok (želja za hranom i osjećaj gladi), držali pod kontrolom.

Svi tretmani za mršavljenje i oblikovanje tijela

 

Ostale usluge

Potrebe modernog čovjeka se s godinama mijenjaju, pa se tako u kozmetičke salone dolazi i po rješenja koja olakšavaju njegovu svakodnevicu. Da bismo u tome pomogli u ponudu salona smo uvrstili i neke svjetski popularne tretmane poput ekstenzija trepavica, korekcije obrva – Anastasia Beverly Hills, trajne šminke, uz praktični minival trepavica, bojenje obrva i trepavica, pedikuru... Želja nam je pomoći u svakodnevici pa zato nastojimo pratiti potrebe i trendove i stalno povećavati našu ponudu kozmetičkih usluga.

Sve ostale usluge i tretmani

 

Imate specifičan problem?

Kontaktirajte nas bez ustručavanja, sigurni smo da vam možemo pomoći riješiti vaš problem. Naše kozultacije su potpuno besplatne.

Imate li pitanje, dr. Sanja Jeleković će vam vrlo rado dati svoje mišljenje! U rubrici savjeti dr. Sanja odgovara na vaša pitanja.