Kozmetički tretmani

Uklanjanje kapilara sa lica i tijela

IPL i laser

IPL i laser

O problemu općenito: pucanje kapilara na licu i tijelu mnogima stvara probleme u životu, jer osim što izgledaju neestetski, ljudi ih doživljavaju i kao alkoholičare. Ipak, pucanje kapilara je uglavnom genetski problem, jer se nasljeđuju kapilare koje su poprilično porozne i sklone pucanju. Pušenje je puno veći i češći uzrok pucanju kapilara nego alkohol. Sunce i visoke temperature isto tako mogu biti uzrok ovim neestetskim promjenama. Kapilare na nogama vrlo često pucaju u trudnoći, nošenjem uske odjeće, korištenjem solarija ili hormonalnih tableta.

Tretman se izvodi upotrebom aparata sa svjetlošću visoke snage. Kombinacija lasera i IPL-a kod uklanjanja kapilara pokazala se izrazito učinkovita, budući laser bolje uništava dublje, plavkaste kapilare, a IPL je bolji u uništavanju crvenih površinskih kapilara. Ovi su tretmani prilično agresivni za kožu, tako da je izuzetno važno da je koža bijela, budući takva koža, bez pigmenta, odbija svijetlost, a reagiraju samo neestetske crvene i plave mrlje. Vrlo često, nakon tretmana, ostaju hipopigmentacije (dijelovi kože bez pigmenta) koje vrlo brzo ponovo zadobiju normalnu pigmentaciju nakon mjesec ili dva. Ukoliko se to ne dogodi u tom vremenskom periodu, pigmentacija se vraća nakon uobičajenog izlaganja suncu. Ukoliko se pojave opekotine, najbolji je tretman aloa verom (100%-om).

rezerviraj termin

na vrh

Elektrokoagulacija

Elektrokoagulacija

To je stara metoda spaljivanja neželjenih promjena na koži pomoću struje. Izuzetno je efikasna kod malih hemagioma (crvenih točkica ili izraslina) na koži lica i tijela. Nakon tretmana (koji samo umjereno pecka) na tretiranom mjestu ostaje mala krastica 1-2 tjedna. Kada ona otpadne koža je normalne boje.

Istom metodom se vrlo uspješno skidaju i male bradavice na koži lica i tijela. Nakon tretmana tretiranu kožu treba čuvati od sunca 2-3 tjedna. Zato je preporučljivo ove tretmane raditi u periodu od jeseni do proljeća.

rezerviraj termin

na vrh