Blog

Stručni blog dr. Sanje Jeleković

18.02.2012

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija

Jesen je pravo vrijeme za saniranje eventualnih oštećenja kože, koja su nastala kao posljedice sunčanja, vjetra, morske soli. Vrlo često nakon godišnjeg, kad preplanulost polako nestaje uočavamo promjene na koži koje su se neprimjetno stvorile i bile pokrivene tamnom bojom.

Međutim kako boja odlazi te promjene, obično u obliku mrlja, često ostaju. Iako znaju biti vrlo neestetske, moguće ih je ukloniti raznim metodama, ali potrebno se problemom ozbiljno pozabaviti. Najbolje je obratiti se stručnoj osobi, koja može procijeniti kakav tretman primjeniti kod pojedinih mrlji.

Mikrodermoabrazija je jedan od tretmana koji uz primjenu kiselina i uz nekoliko ponavljanja daje izvrsne rezultate. Potpuno je bezbolna, dapaće ugodna metoda koju preporučamo napraviti kao zamjenu za klasične tretmane čišćenja i njege kože, na prelasku sezona. Međutim, nju ćemo primjeniti kad mrlje nisu „stare“ odnosno, rezultati će ovisiti o tipu kože i tipu mrlji.  Vrlo često ju radimo kao pripremni tretman za mnogo učinkovitiji tretman laserom ili IPL-om.
Laser ili IPL će tretman učiniti potpunim, koristeći svijetlost koja prodire dublje u potkožje, gdje radi oštećenje ali time potiće regeneraciju „iz nutra“. Promjene na mrljama se vide vrlo brzo nakon tretmana, i to tako da sama mrlja prvo malo potamni, a potom počinje svijetliti.

Ukoliko je potrebno, tretman se ponavlja nakon tri tjedna. Svakako je potrebno napomenuti da se prilikom ovakih tretmana treba skrivati od sunca ili umjetnog svijetla ( solarija ) jer upravo oni izazivaju nastajanje večine mrlja, pa se tako ti tretmani započinju u jesenskim danima kad ima dovoljno vremena za regeneraciju kože do prvog proljetnog sunca. Da bi se postignuti rezultati održali, važno je narednih dvije godine izuzetno štiti kožu, pomoću krema sa visokim zaštitnim faktorom, šešira i prvenstveno izbjegavajući sunce.

Pogledaj ostale blog postove

Komentari