Blog

Stručni blog dr. Sanje Jeleković

16.12.2013

Mrlje i kako ih se riješiti!

Mrlje i kako ih se riješiti!

U zadnjem desetljeću mrlje su postale veliki i učestali problem vjerojatno zbog oštećenog zaštitnog omotača u atmosferi naše planete, koji nas je donedavno štitio od velikog djela štetnog Sunčevog zračenja

 Kasna jesen, zima i rano proljeće je doba godine kada je najbolje raditi na posvjetljavanju kože lica, dekoltea ili šaka. To je doba kada sunca ima rijetko, a ako ga i ima zrake padaju koso na Zemlju i nemaju snagu kao u vrijeme proljeća i ljeta.

U zadnjem desetljeću mrlje su postale veliki i učestali problem vjerojatno zbog oštećenog zaštitnog omotača u atmosferi naše planete, koji nas je donedavno štitio od velikog djela štetnog Sunčevog zračenja. Osim toga modernije je imati tamnu put, pa se veliki broj žena predugo i prečesto sunča u bilo u solariju ili na suncu.

Hormonalni poremećaji pa i trudnoća vrlo često u kombinaciji sa suncem dovode do mrlja. Akne i nečista koža često ostavljaju mrlje po koži. Vrlo često se pojavljuju i mrlje nakon depilacije ako se odmah nakon skidanja dlaka makar samo trakicom, izložimo suncu. Popucale kapilare su još jedan razlog mrlja na licu i dekolteu. na šakama se često već nakon 40-tih stvaraju tamne mrljice slične madežima.

 

Tretmani svjetlošću (IPL - intensive pulse light ) vrlo su efikasni kod svih ovih problema. sa IPL-om možemo ukolniti kapilare, mrlje od sunca, akni ili uraslih dlaka.

 

Rejuvenatio tretman za posvijetljivanje i uklanjanje kapilara sa kože lica i dekoltea treba raditi 3-5 puta u razmacima od mjesec dana kako bi se postigao najbolji rezultat. Jako je bitna zaštita od sunca tokom proljeća i ljeta kako bi postignuti rezultat trajao što duže. Tretman popucalih kapilara treba ponavljati 1x godišnje nakon što smo zadovoljni postignutim rezultatom. To je stoga što se kapilare rekanaliziraju i nažalost, ponovno pucaju.

 

Na nečistu kožu IPL djeluje tako da se upala smiruje a mrlje posvjetljavaju.

 

Osim svjetlosne terapije na mrlje možemo djelovati mehaničkim skidanjem površinskih, orožnjelih stanica kože i to mikrodermoabrazijom. Koža nakon tretmana bude glatka, svjetlija, sjajnija, lakše diše i regenerira se.Nakon tretmana koža se tretira sa kisikom pa bude obnovljena, sjajna, baršunasta.

 

Najnoviji i vrlo učinkovit tretman za uklanjanje mrlja i nečistoća na koži su kemijski pilinzi Skin Academy iz Barcelone.

 

Sa tim se pilinzima mogu tretirati akne i nečista koža kao i posvjetljavati mrlje od sunca, na licu, dekolteu i šakama.

 

Kemijski pilinzi su mješavina nekoliko kiselina. Koža se drugi, treći dan lagano ljušti i peruta jedan do dva dana. Potrebno je 4-6 tretmana svakih dva tjedna. Nakon pilinga tretman kisikom vraća vlagu i dodatno daje sjaj koži.

Pogledaj ostale blog postove

Komentari