Blog

Stručni blog dr. Sanje Jeleković

22.08.2012

Regeneracija kože nakon ljeta

Regeneracija kože nakon ljeta

Kako regenerirati kožu nakon izlaganja suncu? Možemo li popraviti štetu nastalu u ovim ljetnim mjesecima? Može li se održati teško stečena bojica?

Dragi moji, uskoro se svi vraćamo našim obavezama u gradu, a ljeto , more i sunčanje ostati će u našim sjećanjima , u našim fotografijama ali poneki trag ostati će i na našoj koži. Osim preplanulog tena vrlo često se vraćamo i sa ponekim oštećenjem, sa ponekom mrljom više ili pak depigmentacijom. Nakon svakog ljeta i izlaganja suncu dobivam upite od svojih klijentica ali sve više i klijenata, kako popraviti štetu koju je sunce ili neki neodgovarajući proizvod napravio na koži. Jer vjerujte mi uz sve najbolje namjere neki proizvodi , mlijeka, losioni i parfemi mogu uzrokovati u kombinaciji sa suncem i soli reakcije na koži koje kasnije izgledaju ružno i neesteski. To sve stvara potrebu za regeneracijom kože po povratku u grad, naravno uz želju da se preplanula put ako je moguće što dulje održi. Kad mene netko pita za savijet ja uvijek preporučam obnavljanje kolagena koji je zadužen za mladoliki izgled naše kože, bilo da se to napravi aparatom za radiofrekvenciju koji nije osjetljiv na pigment, bilo regeneracijom cijelog tijela pomoću aparata Skinfrash ali prije svega preporučam napraviti peeling lica i ako je moguće cijelog tijela. Na to mi svi uvijek nepovijerljivo kažu da će ostati bez boje koju su stekli, no istina je zapravo malo drugačija. Ten nakon izlaganja suncu bude taman, ali gotovo uvijek ima i matirani, zagasit i pomalo sivkast izgled, koji uz pravilno odabrani peeling dobije pravu nijansu, a nakon toga sve što je potrebno da bi se bojica zadržala je hidratiziranje.
                Naravno da jedan peeling neće ukloniti mrlje koje nastaju izlaganjem suncu, za to je potrebna mikrodermoabrazija i to nekoliko tretmana u kombinaciji sa kiselinama, a često ni to nije dovoljno pa treba poduzeti i konkretnije postupke poput tretmana IPL-om ili laserom koji će dubinski tretirati mrlju u potkožju potičući njenu regeneraciju. No tim postupcima se pristupa kad koža posvijetli, i kada nema pretjerano jakog sunca od kojeg bi se nakon takvog tretmana trebalo kloniti dakle negdje u jesen.
                Osim mikrodermoabrazije za lice je vrlo dobro napraviti  cijeli kozmetički tretman, u kojem će dok vi ugodno ležite i maštate o prošlim ljetnim danima vaša kozmetičarka očistiti nakupljene mitesere (koji su vrlo česti nakon mazanja kremama za sunčanje, čak i kod kože koja inaće nije sklona stvaranju mitasera), nježno ispeelingirati lice, a potom i izmasirati lice, vrat i dekolte hranjivim kremicama i naravno pomoću hranjive maske dati koži sve potrebne hranjive sastojke . Ako je potrebno u takav tretman će uključiti i ultrazvuk koji će uz pomoću gela umiriti vašu kožu, a poznato je da će ujedno i lagano „ispeglati „ pokoju novo nastalu boricu.
                Tako napravljen tretman trebao bi vas ugodno opustiti, i dati vam odmoran revitalizirajući izgled sa posvjetljenim mrljicama tako da budete zadovoljni i ponosni na svoj ljetni ten, umjesto da odmah po povratku u grad krenete koristiti korektore i pudere i prikrivati sve ono što vas na licu smeta.
              Tretman koji djeluje revitalizirajuće i na lice i na tijelo je tretman u aparatu Skinfrash, a osim što njegove zrake revitaliziraju , aparat svojim svijetlom podsjeća na sunce pa se možete prepustiti sjećanjima na netom završeno ljetovanje. Šalim se, ali zapravo u ovom aparatu koji neodoljivo podsjeća na solarije, iako se u njemu zbog točno specifične valne dužine ne može potamniti, stanovnici sjevernoevropskih zemalja tretiraju kroz godinu kako bi se sačuvali od depresija izazvanih pomanjkanjem sunca u tim krajevima. DakleSkinfrash Tancan je aparat koji omogučava potpuno zdrav i bezbolan tretman pomlađivanja i učvrščivanja kože cijelog tijela. Nije iz porodice lasera niti UV aparata, već pomoću svjetlosnih lampi emitira blage svjetlosne valove (633nm) iz crvenog spektra sunčeve svjetlosti koji potiču kožu na sintezu ( proizvodnju ) proteina kolagena i elastina,te specijalnih enzima potrebnih za poboljšanje strukture kože. Upravo poput fotosinteze biljnih stanica, foto-stimulacija tom valnom duljinom koja je sadržana u vidljivom svjetlosnom spektru je sposobna za aktivaciju fibroblasta, kožne stanice specijalizirane za proizvodnju kolagena, proteina odgovornog za čvrstoću kože. Ta svijetlost sprečava i ublažava efekte starenja, gubitak tonusa na cijelom tijelu, bez ikakvih nuspojava.
Zahvaljujuči Skinfrash Tancan tretmanu koža će izgledati svježije, biti će mnogo glađa i mekša, a pore će se smanjiti. Znatno se poboljšava reprodukcija zdrave kože i sposobnost kože da se sama liječi...a to je ono što je najbitnije kad se neka šteta desi.
 

              

 

Pogledaj ostale blog postove

Komentari